top of page
  • Forfatterens bildeBente Lie Nilsen

-Er svært glad for at gåveutdelingane sikrar og styrkjer mangfaldet.


Alle styremedlemmene i Sparebank 1-stiftinga er på sett og vis fødselshjelparar. Der dei med stiftinga sine pengar bidreg til å få realisert store og små prosjekt. Hildegunn Eiane Aarthun er også jordmor i sitt daglege virke.


– Tidlegare arbeidde eg med fødslar, på ulike sjukehus her vest. No er eg i kommunen, og då handlar det om å følgje opp gravide og par som skal bli foreldre. Eg er heldig som har ein slik meiningsfull jobb, smiler 50-åringen.


– Eg tenkjer at Sparebank 1-stiftinga har ein heilt unik posisjon i kommunen vår, når det kjem til å stimulere til frivillig arbeid. Noko som er med på å gje barn, eldre og unge eit betre liv. Det er viktig at dei store klubbane får støtte til sine prosjekt, men eg er også svært glad for at gåveutdelingane sikrar og styrkjer mangfaldet, seier ei som er mor til tre tenåringsgutar. Som alle har vore innom fotballgruppa i Trio.


Sjølv brukar Hildegunn litt av fritida si på barne- og ungdomsarbeid i kyrkja på Valen. Til liks med mange andre i kommunen, er også ho glad i den kvinnherske naturen.

«Eg er medlem i Kvinnherad Turlag og set stor pris på arbeidet Turistforeninga og Interesselaget Vardhaugselet gjer i kommunen vår. Tur og friluftsliv gir god folkehelse i alle aldersgrupper. No håpar eg

at hytta som brann ned i Olderbotn i fjor haust, kan byggast oppatt innan det store jubileet til neste år. Då er det hundre år sidan Valen sjukehus sette opp si eiga dagsturhytte, forklarar styremedlem Hildegunn Eiane Aarthun.


55 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page